Jouw voertuig moet jou te allen tijde van A naar B kunnen brengen. Toch kan het zijn dat de auto na verloop van tijd kapotgaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het krijgen van een ongeluk, waarna de reparatiekosten hoger uitvallen dan het bedrag dat jij de auto nog waard vindt. De auto zal in dit geval vaak nog voor de deur blijven staan. Dit kost je maandelijks veel geld. De schadeauto verkopen kan ervoor zorgen dat jij geen maandelijkse kosten meer hebt en ook nog een bedrag vergoed krijgt. Maar waar moet je allemaal aan denken bij de verkoop?

De schadeauto verkopen voor onderdelen

Een schadeauto verkopen is een goede manier om toch nog een bedrag terug te krijgen voor jouw kapotte auto. Particulier kun je de auto vaak niet meer verkopen, omdat mensen voornamelijk op zoek zijn naar een auto die nog heel wat kilometers kan rijden. Bedrijven zijn echter vaak wel geïnteresseerd in jouw voertuig, doordat er verschillende onderdelen zijn waar de professional nog wat mee kan. Jouw auto kan hierdoor een nieuw leven krijgen via deze onderdelen, terwijl jij de auto niet meer voor de deur hebt staan en dus ook geen hoge maandelijkse lasten hebt.

De schadeauto bij osw.be aanmelden

Wanneer je jouw schadeauto beschikbaar wilt stellen, kun je het voertuig aanmelden bij osw.be. Via de website dien je een aantal gegevens in te vullen over het voertuig, waaronder de basisgegevens. Daarna geef je aan wat er mis is met de auto. Door hier zo specifiek mogelijk in te zijn, kunnen de biedingen van de professionals op een goede manier gemaakt worden. Zodra je alles ingevuld hebt, zal osw.be de aanvraag beoordelen en krijg je een melding als jouw auto zichtbaar is. De biedingen komen dan vanzelf binnen en je bepaalt zelf voor welk bod je jouw auto verkoopt.

Jouw auto aan huis opgehaald

Je gaat merken dat er al snel geïnteresseerden via osw.be bij jouw schadeauto aankomen. Als je het bod geaccepteerd hebt, kun je een afspraak maken met de koper om jouw voertuig op te halen. Je hoeft zelf dus niet meer voor vervoer te zorgen. Tevens zal de overschrijving ter plaatse geregeld worden. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is de verzekering stop te zetten, zodat je ook hier geen kosten meer aan hebt. Voordat jij het weet, staat jouw schadeauto niet meer in de weg en geniet jij van het bedrag dat je voor jouw auto teruggekregen hebt.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie