Steeds meer Nederlanders hebben last van hun gehoor en dat heeft met verschillende zaken te maken. Zo zijn er enorm veel jongeren die het geluid hard te hard zetten wanneer zij oortjes of een koptelefoon gebruiken, maar ook zijn er veel volwassenen die geen gehoorbescherming dragen op de werkvloer. Dit is erg zonde want gehoorschade is namelijk permanent en kan niet hersteld worden door artsen. Als jij last denkt te hebben van je gehoor, dan is dat natuurlijk zeer vervelend. Waarschijnlijk ben je hier achter gekomen doordat jij bepaalde tonen niet goed kan verstaan of doordat iemand anders aan jou vroeg of jij wellicht slechthorend bent. Dat is natuurlijk geen leuke opmerking, maar het komt helaas nog vaak genoeg voor. Gelukkig vind je in dit handige artikel wat je moet doen als jij last hebt van je gehoor. 

 

Ga naar een audicien, audioloog of een oorarts 

Als je merkt dat je gehoor achteruit aan het gaan is, is het verstandig om een afspraak te maken met een specialist. Er zijn verschillende specialisten op het gebied van gehoor. Je kunt bijvoorbeeld een afspraak maken bij een oorarts, een audicien of een audioloog. Een audicien is een persoon die gespecialiseerd is in het onderzoeken van het gehoor. Mocht je dus last hebben van een oorontsteking of een vervelende aandoening, dan kan je daarvoor niet bij een audicien terecht. Als jij last denkt te hebben van je gehoor dan kan je daar het beste een afspraak voor maken bij een audicien. Een audicien gaat een uitgebreid onderzoek uitvoeren om te achterhalen of jij last hebt van gehoorschade. Hierbij ga jij samen met de audicien ook bepaalde oefeningen doen. Het is tegenwoordig niet verstandig om een oorarts te bezoeken want zij of hij gaat je bij gehoorproblemen doorverwijzen naar een audicien. Mocht de diagnose slechthorend gesteld worden, dan kan je direct een hoortoestel kopen

 

Voorkom gehoorschade 

Wanneer je denkt dat je last hebt van gehoorschade, dan hoeft dat zeker niet altijd te betekenen dat je daadwerkelijk last hebt van je gehoor. Het komt namelijk wel eens voor dat een oor verstopt zit met troep of oorsmeer. Na het verwijderen van alles wat vast zit in je oor, zul je direct merken dat je al beter kan horen. Het is en blijft toch belangrijk om te weten hoe je gehoorschade kan voorkomen. Gehoorschade kan namelijk je complete leven op een negatieve manier beïnvloeden en dat wil je natuurlijk voorkomen. Gehoorschade kan je het beste voorkomen door altijd gehoorbescherming te dragen als je in aanraking komt met harde geluiden. Ook is het van belang om je oortjes niet te hard te zetten wanneer je hier muziek op luistert. 

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord