Een goed bed is erg belangrijk, daarnaast is een bed uitzoeken erg persoonlijk. Dit heeft ermee te maken dat iedereen weer net anders slaapt. Er zijn verschillende soorten matrassen verkrijgbaar, bijvoorbeeld voor een buikslaper of een rugslaper. Ook zijn er verschillende bedrijven die matrassen aanbieden. De matrassen van mline bestaan uit verschillende lagen, waardoor er goed geventileerd wordt tijdens het slapen. Erg belangrijk! Er moet goede ventilatie zijn tijdens het slapen. Als een matras niet goed kan ventileren, dan ga je zweten en blijft al dat vocht dat je verliest tijdens het slapen achter op en in het matras. Niet erg hygiënisch! Naast goede ventilatie moet een matras ook goede ondersteuning bieden aan verschillende wervels in de rug. Ook is de drukverdeling over het gehele lichaam erg belangrijk. Als dit niet gebeurt, dan is de kans groot dat je geen goede nachtrust hebt.

Top slapen met toppers

Vind je dat je matras wat extra’s kan gebruiken? Dan is een topper een goed alternatief! Je kan een topper gebruiker als je het matras al een paar jaar hebt en het matras begint te slijten. Voel je dat het matras begint in te zakken of andere mankementen begint te krijgen? Dan zijn toppers zeker aan te raden! Je hebt verschillende soorten toppers en van verschillende merken. Het voordeel van een topper is dat je matras nog een tijdje mee kan, zonder een nieuw matras aan te schaffen. Slim! Als je matras mankementen begint te krijgen, dan merk je hier minder van. De topper is een extra laag, deze leg je bovenop je matras. Een ander voordeel van een topper is dat deze in verschillende soorten verkrijgbaar zijn, zoals in verschillende diktes of zelfs voor bedden die verstelbaar zijn. Dus keuze genoeg!

Een matras is erg persoonlijk

Geen enkel matras is geschikt voor iedereen, dat heeft ermee te maken dat iedereen weer anders is. Iedereen heeft een specifieke smaak voor wat betreft slapen. De ene persoon ligt graag op zijn zij en de ander ligt liever op zijn buik. Daarom kan je nooit één matras uitkiezen dat geschikt is voor iedereen. Ook heeft de lichaamsbouw en het gewicht een belangrijke rol. Hoe zwaarder je bent hoe meer ondersteuning het matras je lichaam moet geven. De ondersteuning van het matras moet goed verdeeld zijn, maar ook het hele gewicht goed kunnen ondersteunen. Als het lichaam niet goed ondersteund wordt en geen tegenkracht krijgt, dan zakt het lichaam in. Na je nachtrust heb je dan last van verschillende lichaamsdelen en kijk je er ook niet naar uit om weer naar bed te gaan. Zonde! Een matras is dus essentieel!

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord