Naast broodtrommels en speciale fruitbakjes voor kinderen, zijn er ook drinkflessen speciaal voor kinderen verkrijgbaar. Handig om mee te nemen naar school of voor andere activiteiten. Welke voordelen heeft een drinkbus kind? Welk materiaal wordt er gebruikt voor een drinkbus kind? Wat is het verschil tussen een drinkfles kind en de drinkflessen die speciaal zijn gemaakt voor volwassenen? We hebben het voor je uitgezocht in dit artikel, lees snel verder.

Voordelen van een drinkbus kind

Voor kinderen is het goed om een herbruikbare fles te gebruiken. Plastic waterflesjes zijn namelijk niet afbreekbaar. Het is niet goed voor het milieu. De drinkfles kind kan gemakkelijk opnieuw gevuld worden met water, limonade of andere drankjes. En dit kan oneindig gedaan worden alleen moet je af en toe de fles goed schoonmaken. Het is veel goedkoper ook om een grote fles limonade te kopen, dan elke keer losse flesjes. Doordat je de drinkbus mee geeft aan het kind, kan de fles opnieuw gevuld worden op andere locaties. De drinkflessen zijn ook veel goedkoper om te maken, want plastic flesjes zijn duurder om te maken.  

Welk materiaal wordt er gebruikt voor een drinkbus kind?

Drinkbussen zijn er in verschillende materialen. De flessen worden vooral van kunststof gemaakt. Daardoor zijn de drinkbussen goedkoop, licht in gewicht en zeer bestendig voor de vaatwasser. Dit is een voordeel, want je hoeft de fles dus niet met de hand af te wassen. Doordat de drinkflessen gemaakt zijn van hard plastic, gaat de fles nog langer mee. Er zijn ook drinkflessen verkrijgbaar in glas. Let daarmee wel op dat je het goed bewaard, want deze flessen zijn fragieler door het glas. Ook verkopen ze de flessen in metaal. Deze gaan ook lang mee en zijn stevig.

Verschil drinkfles kind met drinkflessen voor volwassenen

Het belangrijkste verschil met de drinkflessen voor volwassenen is dat het een lekvrije waterfles is. Dit is handig, vooral voor ouders, want die weten zeker dat ze geen tassen hoeven schoon te maken als deze fles erin heeft gezeten. Daarnaast kan deze fles tegen een stootje. Dat is ook wel heel fijn, want kinderen letten niet altijd goed op hun spullen. De fles is geschikt om mee te nemen naar school, doordat het lekvrij is kan er melk in of andere plakkerige drankjes. De fles is speciaal gemaakt voor kinderen, dus er zitten ook geen gevaarlijke stoffen in en het is volledig BPA-vrij gemaakt.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie